Najčešća pitanja

Najčešća pitanja o Rekonekciji i odgovori dr Erika Perla

1Šta je Rekonektivno isceljivanje?

Rekonektivno isceljivanje je oblik isceljivanja koji je po prvi put na ovoj planeti. Ono nas ponovo povezuje sa sveukupnošću svemira, sa suštinom našeg bića, s onim što mi doista jesmo. Smatra se da nas ovo isceljivanje može ponovo povezati sa svemirom i s našim vlastitim bićem ne samo kroz novu grupu isceljujućih frekvencija, već, lako je moguće, preko posve novoga talasnog opsega. Realnost postojanja ovog isceljivanja je jasno dokazana kako kroz praksu tako i u naučnim laboratorijima.

Rekonekcija je objedinjeni proces ponovnog povezivanja sa svemirom, koji omogućuje da se Rekonektivno isceljivanje dogodi. Ova isceljivanja i frekvencije koje pokreću evoluciju, imaju sasvim novi kvalitet i širinu kroz spektar svetlosti i informacija. Kroz Rekonekciju omogućeno nam je vršiti razmenu s tim novim nivoima svetlosti i informacija, a ti novi nivoi svetlosti i informacija nam omogućuju da se ponovo povežemo. Ovo je nešto sasvim novo. Ovo je sasvim drugačije. Ovo je istinito – i može ga poneti svako od nas.

2Kako je Erik Perl otkrio Rekonektivno isceljivanje?
Kao lekar, Erik je 12 godina vodio veoma uspešnu kiropraktičarsku ordinaciju, sve dok jednoga dana pacijenti nisu počeli prijavljivati da osećaju njegove ruke na sebi – iako ih on nije fizički doticao. Prvih nekoliko meseci dlanovi su mu bili u plikovima i krvarili su. Ubrzo nakon toga pacijenti su počeli govoriti da vide anđele i da su čudotvorno isceljeni od raka, bolesti vezanih za AIDS, sindroma hroničnog umora, urođenih deformacija, cerebralne paralize te drugih ozbiljnih oboljenja. Sve se to zbivalo dok je Erik jednostavno držao svoje ruke blizu njih. I tako se nastavlja do današnjega dana.
3Kako se ovo može uporediti s drugim frekvencijama? U čemu se razlikuje od ostalih energetskih isceljivanja koji se sada primenjuju?

Postoji nešto što svi trenutno doživljavamo i čega su mnogi od nas barem donekle svesni. To je utisak da se vreme kreće brže i da se usto i širi. Taj se prelaz naziva mnogim imenima. “Pomak” i “Pomak vekova” su dva izraza koje je upotrebio Gregg Braden. Ovu promenu su predvideli Maye, Inke, Hopi Indijanci, Nostradamus, Edgar Cayce, a i Kabbalah (i jevrejska i hršćanska). U knjizi “Walking Between the Worlds” (Šetajući između svetova), Braden definiše ovu promenu istovremeno kao “promenu u istoriji Zemlje i promenu u iskustvu ljudske svesti. Definiše kao rezultat smanjenja planetarnog magnetskog polja i povećane planetarne frekvencije u jedinici vremena, Pomak vekova, ili jednostavno Pomak, predstavlja retku priliku za kolektivno preoblikovanje izražavanja ljudske svesnosti. Izraz Pomak koristi se za proces ubrzanja evolutivne promene Zemlje u kome je ljudska vrsta, po vlastitom izboru, povezana sa elektromagnetskim poljem Zemlje, što je propraćeno procesom ćelijske promene.”

U području isceljivanja mnoge tehnike koje su prošle test vremena i dalje dobro deluju kao što su i ranije delovale. Osim, što sada posedujemo više, i mi sami smo kompleksniji nego što smo bili, tako da stare tehnike isceljivanja nisu više dostupne. Dobre kakve su uvek bile, s našim novim, razvijenim parametrima, više nisu odgovarajuće — kao što ni fenjeri ne bi bili pogodni da se koriste kao svetla automobila, mada i dalje sasvim lepo mogu poslužiti na kočijama s konjima. Nedostaci starih metoda, kao što su – potreba da se skine nakit, da se skinu kožni delovi odeće, potreba da klijent veruje, obredi za zaštitu klijenta i praktičara – ovde, kod novih frekvencija, ne postoje.

Prisetimo se takođe zašto se uopšte većina nas počela baviti isceljivanjem koristeći razne tehnike. Ne zato da bismo postali fanatični sledbenici određene tehnike – nego da bismo postali iscelitelji. Te tehnike su jednostavno bili jedan od prvih koraka u tom procesu. Na trenutak zamislite sebe kako stojite u dnu velikih uvrnutih merdevina. Jedan od vaših ciljeva – taj da postanete iscelitelj – čeka vas na vrhu. Vaš prvi korak je naučiti tehniku. Bacate se na učenje tehnike, savladate je, možda čak postanete i učitelj. Tako ste savladali prvu stepenicu. Lepo je da je volite, no pazite da se ne zaljubite u nju. Jer ako se zaljubite, sešćete na nju, prigrliti jastuk i ćebe, naseliti se tu i učiniti tu stepenicu središtem svoga života. No što to onda znači za preostali deo vašega putovanja uz merdevine? Prekida se. Došlo je vreme da blagoslovite svoju prvu stepenicu … i krenete prema gore.

4Tvrdite li, dakle, da je ovo bolje od ostalih tehnika?
Naravno da ne. Ne radi se ovde o ”boljem ili lošem”, radi se o tome što je prikladnije. Isto onako kako shvatate da fenjeri sa svećama ne bi bili prikladni kao farovi dok se u svom Maseratiju vozite autoputem na romantičnu večeru, verovatno isto tako shvatate da, kada sednete večerati, halogeni farovi ne bi bili najprikladnije osvetljenje za vašim stolom. Rekonektivno isceljivanje je tu da nam pruži nešto što je sveobuhvatnije i opsežnije, jer je sada trenutak da prihvatimo nešto što je sveobuhvatnije i opsežnije.
5Da li Rekonektivno isceljivanje pomaže samo kod fizičkih oboljenja? Hoće li “raditi” i kod mentalnih poteškoća?
Isceljivanje je vraćanje u ravnotežu. Svaki je zdravstveni izazov kombinacija fizičkog, mentalnog, emocionalnog i duhovnog (i verovatno još nekih elemenata za koje još nemamo nazive). Oboljenje klasifikujemo prema karakteristici koja prevlađuje. Rekonektivno isceljivanje ne ”tretira” nešto određeno. Ako za vreme isceljivanja dozvolite sebi da se ponovno vratite u ravnotežu, kao što je to slučaj s mnogima, onda ćete to i učiniti. Jednostavno hoćete.
6Kakva je razlika izmedu Rekonektivnog isceljenja i Rekonekcije?

U osnovi, razlika između Rekonektivnog isceljenja i Rekonekcije je u nameri. Namera Rekonektivnog isceljivanja u suštini je isceljenje, bilo na fizičkoj, mentalnoj, emotivnoj, duhovnoj ili bilo kojoj drugoj ravni. I, naravno, da biste postigli Rekonektivno isceljivanje vi ćete, do određenih granica, doživeti rekonekciju kao deo tog procesa. Upravo ta “Rekonekcija” omogućava Rekonektivnom isceljenju da bude tako dramatično sveobuhvatnije od ”tehnika” isceljivanja za koje smo do sada znali.

Namera Rekonekcije jeste uvesti nas u punoću naše nerazdvojive veze sa svemirom. To se postiže kroz dve seanse, uobičajeno nazvanih primanjem Lične Rekonekcije. I, naravno, da biste dostigli određeni stepen rekonekcije putem Rekonekcije vi ćete, u određenoj meri, doživeti isceljenje kao sastavni deo tog procesa.

Mada ovo nisu sasvim odvojeni procesi, da bi u potpunosti imali koristi od svakog, vaše Rekonektivno isceljenje i vaša Lična Rekonekcija treba da se doživi u odvojenim terminima.

7Šta mogu očekivati za vreme seanse Rekonektivnog isceljivanja ili Rekonekcije? Kako se najbolje mogu pripremiti za seansu? Što mogu učiniti da bih omogućio postizanje najboljeg rezultata?

Svako drugačije doživljava Rekonektivno isceljivanje. Često se dešava da nam prijave da se isceljivanje dogodilo odmah, u samo jednoj seansi, a ponekad je za isceljivanje potrebno više vremena. Ako imate sreće, vaše isceljenje će doći u obliku u kojem ste ga očekivali; ako doista imate sreće, vaše isceljenje će doći u obliku o kojem niste niti razmišljali, u obliku koji je svemir osmislio posebno za vas.

Do isceljenja može doći u različitim vidovima. Najbolji način da dopustite isceljenje jeste da budete u stanju iščekivanja, bez očekivanja i vezanosti na rezultat. Lezite na sto, opustite se, zatvorite oči i jednostavno posmatrajte. Posmatrajte. Istovremeno budite i posmatrač i posmatrani.

Budite u opuštenoj atmosferi, lezite leđima na sto za masažu, ili neku drugu udobnu podlogu koju ste izabrali, zatvorite oči i posmatrajte. Jednostavno opažajte. Suzdržite se od svoga učešća kroz proces razmišljanja i jednostavno posmatrajte kad se pojavi nešto što možete primetiti; lezite i prepustite se, jednostavno kao da ste na kratkom neočekivanom odmoru.

Ne sugerišem vam da vaš um treba biti posve prazan ili da pokušate ne misliti ni na što. U pravilu ljudi imaju poteškoća s konceptom da ni na što ne misle. Um stalno radi. Predlažem da jednostavno primećujete sve što bude privlačilo vašu pažnju. Tako ćete imati što raditi i to će ublažiti stres koji se obično javlja kad pokušavate ne misliti ni na što, a shvatate da ne znate kako to učiniti. Pažnju usredsredite unutar svoga tela i dopustite joj da putuje kroz vas. Posmatranje svega što opazite da je drukčije od uobičajenog dovoljno će okupirati vaš um a da se pri tom ne izgubite u razmišljanjima tipa: „trebalo bi“ i „ne bi trebalo“.

Ne dišite na neki određeni način, ne vizualizujte opuštajuće prizore ili željeni rezultat, ne meditirajte i ne ponavljajte u sebi ili naglas mantre i nemojte „raditi“ ništa što nisam spomenuo, a za što vi ili neko drugi misli da će „pomoći“. Neće. To će se jednostavno svesti na ono što biste i sami mogli učiniti i ometaće vas da potpuno iskusite bogatstvo i ozbiljnost doživljaja. I ukoliko to jeste slučaj, možete ostati i kod kuće. Kad ste spremni prepustiti se i ne pokušavati „usmeravati“ ili pojačavati doživljaj, kad se vaš ego ukloni s puta dovoljno da ne nastojite „kvariti nepotrebnim ukrašavanjem“, spremni ste doživeti ono što Rekonektivno isceljivanje čini posebnim, što Rekonekciju čini istinskom.

Spremite se da primate.

8Koliko seansi mi je potrebno? Koliko je potrebno da bi došlo do isceljenja?

Prva seansa, možda čak i deo prve seanse, može biti više nego dovoljna. U principu se savetuje da planirate tri seanse. I mada je svaka seansa specifičan doživljaj, često se nešto posebno zanimljivo događa u trećoj seansi.

Isceljenje se zbiva u trenutku. Ono što zahteva ”vreme” jest da ta osoba “odluči” prihvatiti isceljenje. Ako ne primite sve što ste očekivali nakon prve, druge ili treće seanse, vreme je da se prepustite i dozvolite da se stvari same od sebe razvijaju. Ako ne primite ništa nakon trećeg isceljivanja, Rekonektivno isceljivanje možda nije pravi način da primite ono što očekujete u tom trenutku vašeg života. Ponoviću opet, možete se prepustiti i dozvoliti da se dogodi ono što se treba dogoditi. Možda se odlučite vratiti kroz tri, šest, možda osamnaest meseci. Jedine situacije u kojima bih savetovao još nekoliko dodatnih seansi su: a) ako vam se dogodi nešto novo; ili b) ako ste doživeli jasan, prepoznatljiv, pouzdan napredak nakon prva tri dolaska i čini se da bi trebalo ići još malo dalje. U tom slučaju bi trebalo imati još nekoliko seansi. Nakon toga, ponovo bih savetovao da se prepustite i dozvolite da se proces vremenom odvije. Rekonektivno isceljivanje ne podrazumeva redovne posete ili “vezivanje.” Nema potrebe da dolazite na isceljivanja jednom nedeljno, ili redovno na bilo koji drugi način. Kada ste jednom završili sa seansama, “imate vlasništvo” nad svojim promenama, nad svojim isceljivanjem, svojim razvojem. Vaše je. Niko vam ga ne može oduzeti. Nikada.